Sağlık

Karaciğer Yağlanmasının Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Karaciğer yağlanması, hepatik steatoz olarakta bilinen karaciğer hücresinde aşırı yağ birikmesiyle oluşan bir hastalıktır. Karaciğerde fazla miktarda yağ bulunmaz, fazla bulunması bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır.

Sayfa içeriği: Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir? Karaciğer yağlanmasını olup olmadığını nasıl anlarız? Karaciğeri temizleyen yiyecekler nelerdir? Karaciğer yağlanması için hangi ilaç kullanılır?

Karaciğer Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?

Karaciğer yağlanması, vücut çok fazla yağ ürettiğinde veya ürettiği yağı yeterince etkili bir şekilde metabolize etmediğinde gelişir. Fazla yağ karaciğer hücrelerinde depolanır ve burada biriken yağ karaciğer hastalığına neden olur.

Çok fazla alkol almak bu nedenler arasında birinci sırada geliyor. Alkole bağlı olarak, karaciğer hastalıklarında siroz bulunur. Siroz çok tehlikeli ve sinsi bir hastalıktır.

Az görülen nedenlerden bir kaçıda aşırı kilo kaybı yaşamak, gebelik ve hepatit C yani sarılıktır.

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir?

Karaciğer yağlanmasına ne iyi gelir, sorusunu bu hastalığa yakalanan bir çok insan bu sorunun cevabını aramıştır. Bizlerde sizin için araştırdık.

Elma Sirkesi: Bitkisel tedavi yöntemleri arasında en iyi olarak bilinir. Tam bir karaciğer dostudur. Yağlanmayı ortadan kaldırır ve karaciğeri temizler. Düzenli olarak kullanıldığı zaman, karaciğer şikayetlerini ortadan kaldırır.

Limon: Antioksidan açısından tam bir görev sağlamaktadır. Karaciğer yağlanması için düzenli limon kullanılması, çok önemlidir. Vücuttaki tüm zararlı toksinlerin atılmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Enginar: Enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Karaciğer dostu olarak bilinir. Ayrıca enginar, kötü kolesterolü düşürür, sindirim sistemini güçlendirir, mideye faydalıdır, kan hücrelerini güçlendirmek istiyorsanız bol bol enginar tüketmek gerekir.

Karaciğer Yağlanması Tedavisi

Günümüzde karaciğer yağlanması hastalığını tedavi etmek için herhangi bir ilaç bulunmamaktadır. Ancak birçok vakada, yaşam tarzında yapılacak değişiklikler karaciğer yağlanmasını tersine çevirebilir.

Buna göre karaciğer yağlanmasının türüne göre doktor tarafından alkol kullanımının sınırlanması, kilo vermek için adım atılması ve beslenme tarzında değişiklik yapılması önerilebilir. Aşırı kalori içermeyen, doymuş ve trans yağların düşük olduğu besin açısından zengin bir diyet ile beslenilmesi gereklidir. Haftanın en az dört günü, günde 30 dakika egzersiz yapılması tavsiye edilir.

Eğer birey karaciğer yağlanmasına bağlı olarak komplikasyon geliştirdiyse doktor tarafından ek tedaviler önerilebilir. Örneğin siroz tedavisi için yaşam tarzı değişiklikleri, ilaç tedavisi ve cerrahi müdahale önerilebilir. Siroz hastalığı, karaciğer yetmezliğine yol açtıysa bir karaciğer nakli gerekli olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu