Sağlık

Horlamaya ne iyi gelir? Horlamayı önlemek için ne yapmalı?

Horlamaya ne iyi gelir? Horlamaya kesin çözüm nedir? Burun bantları Horlamayı kesermi? Horlamayı önlemek için ne yapmalı? Gece horlamayı ne keser? Horlama tedavisi. Bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Horlamaya ne iyi gelir?

Horlama, çok insanın ortak sağlık sorunları arasında sadece bir tanesidir. Horlama insanın ve çevresindekilerinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir uyku rahatsızlığıdır.

Horlama şikayeti olan kişilerde, genellikle görülen durumlar uyku apnesi ve boğaz tıkanıklığır. Boğaz tıkanıklığı, genelde kronik sinüzit olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Sürekli horlama şikayeti olan kişiler, uyku kalitesini düşürdükleri için bağışıklık sistemini zayıflamasına sebep olurlar. Bu durumda kişinin hastalıklara karşı direnci düşük olur.

Horlamayla gelen dikkat bozukluğu, bazı insanların iş hayatınıda olumsuz olarak etkiler. Dikkat gerektiren işler ile uğraşan kişiler, horlamayla görülen dikkat bozukluğu, ciddi iş kazalarının önüne malesef geçemiyor. Horlama tedavisi, ülkemizde tıbbi çözümü var. Bunun yanı sıra horlama tedavisinde, doğal yöntemler ile de mümkündür.

Horlama Nedir ? Horlamanın Nedenleri Nelerdir?

Horlama, uyku sırasında fiziksel, alerjik veya diğer nedenlerle vücudun yabancı maddelere verdiği bir tür tepkidir. Burun bölgesini rahatsız eden bir yabancı madde, beyine sinyaller gitmekte ve boğaz bölgesinde bulunan kaslar bu irritasyona horlama ile cevap vermektedir. Horlamaya neden olan kasları, şöyle sıralayabiliriz. Karın, göğüs, diyafram veya gırtlak yutak bölgesindeki kaslar olabilmektedir. Uzman tarafından söylenen göz kasları da, horlamaya neden olabiliyormuş.

Horlama nedenleri nelerdir, insanlar tarafından çok merak edilen bir sorudur. Nefes borusunun, sağlıklı çalışmasını etkileyen tüm etkenler malesef horlamaya neden oluyor. Fazla kilolar ve obozite, horlama nedenleri olarak gösterilmektedir. Soğuk algınlığı esnasında virüsler de burun epitellerine girdiğinde vücutta tepki oluşur ve uykuda horlama olayı gelişir.

Horlama tedavisi

Horlamayı önlemek için ne yapmalı? Yapacağınız bir kaç değişiklikler, horlamanızı azaltır ve tamamen ortadan kaldıra bilirsiniz. Peki nedir bu değişiklikler.

  • Uyuduğunuz pozisyonu mutlaka değiştirin
  • Kilo Vermeye Çalışın
  • Alkollü iken uyumayın
  • Burun Geçitlerinizi Açın
  • Yastığınızı Değiştirin
  • Bol Miktarda Su İçin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu