Listeler

Kamkat (kumkuat) nedir? Kamkat reçeli nasıl yapılır?

Kamkat Nedir? Kamkat Reçeli Nasıl Yapılır? Kamkat Reçeli Tarifi? Kamkat Faydaları.

Kamkat ( Kumkuat) Nedir?

Kamkat nedir, (kumkuat) turunçgiller ailesinden olan en ufak çalı formunda bir bitkidir. Doğu asya ve çin’de oldukça fazla görülen bu bitki, kumkuat kamkat gibi isimleri ile de bilinir. Ülkemizde bu bitki, evlerde saksı bitkisi olarakta yetiştirilmektedir. Limona benzerliği ile bilinir. Kokusu kalıcıdır ve kolay kolay gitmez.

Bol miktarda C vitamini barındıran kumkat, son zamanlarda çok tercih edilmektedir. Akciğer kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Kamkat (kumkuat) Faydaları Nelerdir?

Kamkat faydaları, arasında en önemlisi bol miktarda C vitamini barındırmasıdır. Sindirim sisteminin güçlendirilmesi için büyük önem taşımaktadır. İştahsızlık ve hazımsızlık gibi rahatsızlıklar için çok faydalıdır. Ayrıca kabızlık, aşırı gaz, şişkinlik, kramp gibi durumlara karşı doğal bir kalkandır.

Göz sağlığı için en önemli vitaminlerden biri olan A Vitamini gözün gece görüşünü kuvvetlendiriyor. Aynı zamanda A Vitamini gözde olası katarakt başlangıcını da erteliyor. Kamkat içerisinden bol miktarda A vitamini barındırdığı için göz sağlığının vazgeçilmez kaynaklarındandır.

Kalsiyum, insan vücuduna çok fayda sağlamaktadır. Kalsiyum sadece süt ve süt ürünlerinde bulunmaz! Kamkat önemli miktarda kalsiyum içerir. Bu sebeple kemik sağlığını en doğru şekilde korur.

Kamkat (Kumkuat) Reçeli Nasıl Yapılır?

Kamkat (Kumkuat) Reçeli Tarifi, bol miktarda c vitamini taşıyan bu bitki, reçeli ile de çok faydalıdır.

Malzemeler:

  • 1 kilogram kamkat
  • 5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 su bardağı toz şeker

Kamkat reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle kamkatları bol su ile yıkayıp, baş kısımlarını kesiyoruz. Daha sonra 4 eşit parçaya bölüyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz. Su ekleyip bir gece bekletiyoruz. Daha sonra bir tencereye alıp su ve limon suyunu ilave ediyoruz. Kamkatlar yumuşayana kadar orta ateşte kaynatıyoruz. En son şekeri ekliyoruz. Reçelimiz kıvama gelince ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu